Topografia de la ira: El Festival Clàssics, al Jardí del Palau Robert

Al Jardí del Palau Robert del 18 de novembre 2021 al 9 de gener 2022.

Amb la col·laboració de la Secretaria de Difusió de la Generalitat de Catalunya, i la seva comissària és la fotoperiodista Sandra Balsells, molt coneguda pel seu extens treball als Balcans, Palestina, Mèxic i Romania, entre molts altres llocs de tot el món.

Topografia de la ira proposa posar en relació textos clàssics que parlen sobre la ira amb imatges contemporànies de revoltes i esclats d’ira a tot el món. La idea és contraposar fragments clàssics i de fa segles amb l’encarnació de la ira actual per representar la seva vigència i la seva immortalitat com a emoció humana i, alhora, la necessitat de saber gestionar-la.

De vegades la ira se’ns inocula i ens envaeix, com si fos una marea, de manera imperceptible, fins que ja n’estem plens. Altres vegades ens esclata endins i, com un vòmit, l’expulsem cap a fora. En alguna ocasió, se’ns contagia o s’encén en veure qui estimem patir injustament. La ira és una passió que ens travessa amb més força que cap altra. Ens desborda, ens desfigura, ens configura. És la primera paraula de la nostra literatura i és la bèstia que assalta avui els carrers: de Caracas a Barcelona, ​​de Sud-àfrica a Ucraïna. Amb aquesta exposició us mostrem el nostre respecte. Ens encarem amb el mirall d’un sentiment que ha recorregut la història de la literatura i de la nostra vida.

Amb fotografies de: Laia Abril / Bernat Armangué / Mireia Comas / Adriana Domínguez / Wayra Ficapal / Raül Gallego Abellán / Ricard García Vilanova / Joan Giralt / Amador Guallar / Samuel Nacar / Gemma Parellada / Marta Pérez / Lurdes R. Basolí / David Ramos / Alfons Rodríguez / Mireia Rodríguez / Guillem Sartorio / Lourdes Segade / Clara Soto / Guillem Trius

contacte