Els Castells no són de Princeses

Als 6 anys, mentre les meves amigues jugaven a ser princeses, jo vaig descobrir un altre tipus de castells. Aquells que s’enlairaven fins a tocar el cel a cop d’esforç, d’equilibri, de valor i de seny.

Els castells humans, ja batejats com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Una tradició catalana que resumeix els valors de Catalunya i dels que aquí hi vivim.

 

I precisament la meva passió pels castells i, després d’adulta, per la fotografia professional, em van portar a seguir a diferents colles castelleres per tot arreu durant anys, capturant amb la càmera moments màgics i inoblidables, tant de victòries com de derrotes, d’alegries i de patiment. Fins i tot moments tan polèmics i virals com “El petó casteller”, que ha recorregut el planeta a través dels mitjans i de les xarxes socials no deixant indiferent a ningú.

Força, equilibri, valor i seny. Aquestes quatre paraules resumeixen el que trobareu en les imatges. Quatre paraules que no només reflecteixen el que són els castells i els castellers, sinó que també ens parlen de Catalunya i els valors que la cultura catalana i els catalans mostrem cada dia al món. Quatre paraules que amaguen moltíssimes més: constància, treball, confiança, amistat, perseverança… Tantes, que necessitaríem cent sales més com aquesta per enumerar-les. Però quedeu-vos amb l’essència, amb l’esforç i l’alegria, les victòries i les derrotes, quedeu-vos amb el que us explicaran les fotografies que esteu a punt de veure, i marxareu d’aquí sabent una mica més sobre una passió, els castells, i un país, Catalunya.

contacte