© 2018 Mireia Comas. Si vols alguna fotografia, pots contactar amb mi.

Fotoperiodisme Familiar

Actualment la fotografia digital ens permet fer fotografies de tot, no necessitem ni un bon equip fotogràfic, amb només el telèfon mòbil en tenim prou per generar instantànies de tot el que ens crida l’atenció. El problema és, que acabem fent fotos de totes les coses anecdòtiques i l’anecdòtic que guarda la intensitat de l’efímer fa que s’acabi perdent i no romangui com un record, ja que es perd el significat del passat.
La fotografia digital unida a les xarxes socials, es fa servir com una manera de buscar acceptació i en alguns casos de crear una identitat virtual que ens separa de la real.
Ens preocupem tant de compartir fotografies en xarxes socials i WhatsApp que ens oblidem d’imprimir-les.
És important no oblidar que les fotografies impreses romanen, però per a això hem de crear fotografies que sentim que val la pena imprimir.

La nostra societat fa milions de fotos cada dia, però ens hem oblidat de què és viure, de gaudir del que fem.
Et convido a deixar de capturar-ho tot buscant records i trofeus per mostrar a la gent, perquè per molts que acumulis mai serà suficient. Un record, una experiència, una vivència en el teu cor val més que mil fotos al teu Smartphone.

Les noves tecnologies han fet que la fotografia abans restringida a un petit cercle de la societat i usada per moments molt especials, ara estigui a l’abast de tothom i es pugui utilitzar per a qualsevol esdeveniment, entrant en la vida quotidiana.
Així doncs, l’era digital no és una amenaça, sinó que ens facilita les coses si sabem com fer-la servir, ja que ens permet capturar realment el que passa sense tenir un nombre limitat de disparaments i podent veure a l’instant el que estem fent per millorar-ho i captar el millor en cada moment.

Després de més de 10 anys treballant en fotoperiodisme i ser mare he reflexionat sobre el que hem deixat enrere amb la fotografia digital, no hi ha un veritable llegat familiar per als nostres fills. Recordo els àlbums fotogràfics que els meus avis guardaven amb pany i clau, que treien en les trobades familiars i explicaven la seva història i la de tota la família i dels que no havia tingut la sort de conèixer.

Segur que cada un de nosaltres com a pares tenim milers de fotos de moments anecdòtics de la nostra família al telèfon mòbil o al disc dur, que entre tantes opcions, acaben perdent el seu valor. Per això he creat un mètode de treball al qual he anomenat Fotoperiodisme Familiar. A través d’aquest mètode rescato el fonament del fotoperiodisme per capturar el moment decisiu i copsar l’essència de la família, aconseguint paralitzar la bellesa dels moments quotidians que en definitiva és el que ens permet crear una herència documental de gran valor.
Amb el meu mètode un àlbum fotogràfic es transforma ara en un llegat familiar, perquè les fotografies expliquen la teva història, la de la teva família, parla de la nostra època i de la nostra cultura.

Si has arribat fins aquí i ets de les famílies que vols protegir la veritable identitat familiar, si et vols mostrar tal com ets, pots demanar una trucada perque t’expliqui com podem començar a crear el llegat que deixaràs als teus fills. Per demanar-la fes clic aquí.

Leave a comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.